Home     Domeinnamen     Hosting     Webpromotie     Webdesign     Praktische Links     Internet Providers

 

Waar vindt u een prima host voor uw domeinregistratie en  website?
Betekent een goedkope webhoster automatisch ook een goede hoster?
Op deze website vindt u alle antwoorden omtrent een prima host!

Google

Alle Internet providers

Zijn gratis providers goede providers?


Primahoster

Celesta Design

CDWDesign

Nordicminds


>>>>meer webhosters

Planet Internet

Demon

XS4All

>>>>meer internet providers


Uw domein nog vrij?

 Internet Providers

Wat is een provider?
Om te kunnen internetten heeft u een provider nodig. Een provider is een internettoegang-aanbieder, een bedrijf dat tegen betaling een Internetabonnement aanbiedt. Deze zorgt voor een  aansluiting op Internet. De provider heeft een vaste aansluiting op Internet. Via deze provider zijn alle op het internet aangesloten computers te bereiken. De meeste providers bieden een aansluiting op het Internet, 1 2 megabyte (MB) ruimte voor uw elektronische postbus op de computer van de provider. Hierin komt uw elektronische post (e-mail) binnen op het e-mailadres dat u via uw provider hebt gekregen. Ruimte om uw eigen homepage te maken: u kunt dan zelf informatie op het World Wide Web zetten! 
Bij het gebruik van internet heeft u met twee soorten kosten te maken: 
Abonnementskosten bij een Internetprovider Telefoon- of kabelkosten: 
de kosten van de telefoon-, ISDN- of kabelverbinding naar uw provider. 

Welke provider kan ik het beste nemen voor mijn internettoegang?
Als de providers u heel goed konden uitleggen waarom u juist bij hen klant moet worden, had u het een stuk gemakkelijker. De realiteit is anders; er komt heel veel informatie op u af, die niet helder zal zijn als u niet weet wat alle mogelijkheden inhouden. Van groot belang is of de snelheid die de internetprovider aanbiedt een aansluiting geeft aan uw internetgedrag. Veel muziekbestanden downloaden vraagt om een snelle verbinding. Om een goed beeld te vormen, dient u toch even de tijd ervoor te nemen. Goedkoop maar langzaam, hoeft geen probleem te zijn. Duur en snel, zonder er regelmatig gebruik van te maken is fijn voor de provider, niet voor uw portemonnee. eerst kennis opdoen als het gaat om de snelheidmogelijkheden, daarbij extra kosten voor een modem enz. niet vergeten. U gaat ook niet (meer) op pad met de auto zonder (uitgeprinte) navigatie. Dat is hetzelfde met internetten, kennis is nodig om de beslissing niet een teleurstelling te maken.

Zijn gratis providers goede providers?
Nee. Gratis providers besparen vaak geld op bepaalde services die voor de doorsnee-internetter niet noodzakelijk zijn. De snelheid waarmee geinternet kan worden ligt hier lager dan bij de betaalde providers en voor de helpdesk moet u altijd naar betaalnummers bellen.

Hoe komt een gratis provider aan het geld om de diensten aan te bieden?
Om verbinding te maken met een gratis provider betaalt u de normale telefoonkosten aan uw telecommunicatiebedrijf. Een deel van deze kosten (de kickback) gaat naar de internet-provider. U betaalt dus geen extra telefoonkosten.

In Nederland zijn er meer dan 100 providers actief.

 

 


 

 

Copyright Celesta