Home     Domeinnamen     Hosting     Webpromotie     Webdesign     Praktische Links     Internet Providers

 

Waar vindt u een prima host voor uw domeinregistratie en  website?
Betekent een goedkope webhoster automatisch ook een goede hoster?
Op deze website vindt u alle antwoorden omtrent een prima host!

Google

Alle hostingbedrijven


Domein parkeren

Gratis Hosting

Betaald Hosting

Shared Hosting

Virtual Hosting

Dedicated Hosting

Co-located Hosting

Is goedkope hosting ook goede hosting?

Hoe maak ik een keus?

Verborgen kosten


Primahoster

Celesta Design

CDWDesign

Nordicminds


>>>>meer webhosters

Planet Internet

Demon

XS4All

>>>>meer internet providers


Uw domein nog vrij?

 



Hosting

Wat is webhosting ?
Als u een website op het internet wilt, dan heeft u webruimte nodig. Te vergelijken met een parkeerplaats voor je auto. Webhosting is een dienst waarbij u webruimte ter beschikking krijgt waar u uw website op kunt zetten. 

Wat is domeinparking en wat is hosting?
Domeinparking is puur en alleen het registreren, het vastleggen, van uw domeinnaam. Wilt u er meer mee kunnen doen, dan heeft u hosting nodig. Om een website of een e-mail adres te hebben die gekopppeld zijn aan uw domeinnaam heeft u ruimte op servers nodig die verbonden zijn met het Internet. Een eigen server is erg duur en kost veel tijd en kennis van zaken om te installeren en onderhouden. Daarom zijn er zogeheten hostingproviders, die over veel servers beschikken waarop zij ruimte verhuren aan derden. 
Sommige bedrijven offreren alleen e-mail services, zonder webpagina's, voor een laag bedrag. Echter als u uw bedrijfsnaam als e-mailadres wilt hebben, dan zult u toch op zijn minst enkele webpagina's moeten hebben met wat basis informatie over uw bedrijf. 

Verschillende hostingbedrijven.
Let goed op bij welk hostingbedrijf u aanklopt. Er zijn namelijk op dit moment 1800 officieel geregistreerde hostingdeelnemers bij de Nederlandse Stichting voor Domeinregistratie, SIDN. U kunt dit checken door naar de site toe te gaan om te kijken of het betreffende bedrijf er tussen zit. Indien dit niet het geval is, heeft u te maken met resellers van hostingbedrijven. Resellers zijn vaak mensen die naast resellhosting nog gewoon een baan hebben, dus zijn ze vaak niet de hele dag bereikbaar. Ook komt het vaak voor dat deze zogenaamde hostingbedrijven na korte tijd weer van het toneel verdwijnen omdat het niet rendabel blijkt. In dit geval zit u per direct zonder website, omdat velen verdwijnen zonder u van te voren daarover in te lichten.
Het is aan u te bepalen of de reseller de moeite waard is, wat belooft hij qua service en hulp? Heeft u het idee dat deze reseller er 100% tijd aan besteed? Dat bepaalt of u vlot geholpen wordt bij eventuele vragen of problemen. 
Een aangesloten lid bij SIDN heeft zich volgens bepaalde regels te gedragen t.o.v. de klant, doet hij dit niet dan kan deze door de SIDN op de vingers worden getikt, dit kan niet bij een reseller.

E-mail
Internet en e-mail kunnen ideaal worden gebruikt om tegen zeer geringe kosten wereldwijd te communiceren. Het is belangrijk dat uw e-mailadres de naam van uw bedrijf bevat. (uwbedrijf@uwbedrijf.nl). Namen als peterjanssen@hotmail.com komen zeer onprofessioneel over en kunnen uw zakelijke image schaden. De domeinnaam en het daaraan gekoppelde e-mailadres vormen namelijk uw 
visitekaartje op het World Wide Web. 

Hoe komt u in het bezit van een eigen domeinnaam? 
Om te beginnnen moet u bedenken welke extensie u wilt nemen. (zie hiervoor "alle extensies") Daarna is het natuurlijk logisch dat u weet welke domeinnaam u wilt kiezen. Dit is meestal de bedrijsnaam zelf, maar kan eventueel ook iets anders zijn zeker in het geval dat een gelijknamig bedrijf deze al heeft geregistreerd. Particulieren kunnen natuurlijk elke naam verzinnen die zij wensen, mits 
deze nog vrij is. Vraag u dan direct af of u ook nog gebruik wilt maken van emailadressen, wilt u alleen de domeinaam parkeren of wilt u er direct het internet mee op.

Er zijn ontzettend veel webruimteproviders. Welke moet u dan kiezen?
Om te beginnen zijn er twee soorten webhosting: a. gratis hosting en b. betaalde hosting. 

a) gratis hosting
Bij bedrijven die gratis hosting aanbieden, komt u altijd in het bezit van een vrij ingewikkelde (niet professionele) domeinnaam of subdomeinnaam. Zoals bijvoorbeeld: http://members.home.nl/~jack654/mijnverhaal.htm of bedrijf.primahoster.nl. Nadeel van deze domeinnamen is dat niemand ze onthoud. Het trekt veel meer bezoekers als u een korte en krachtige domeinnaam heeft 
zoals bijvoorbeeld "www.kinderfeessie.nl of www.sofainternational.com".
Verder kun je geen gebruik maken van interactiviteit voor je website.
Bij de gratis providers krijg je vrijwel geen support, er bestaan wel online helpdeskpagina's maar telefonische hulp is er niet. Indien deze telefonische hulp wel aanwezig is moet u hier veel voor betalen en de wachttijden zijn niet ideaal.
Gratis hosting is erg beperkt, je kunt meestal alleen via het web uploaden, en je krijgt weinig schijfruimte en bandbreedte. Nog een nadeel is dat het vaak gepaard gaat met vervelende popups en banners bij het openen van uw website.
Vandaar dat het ten zeerste aan te raden is om een betaalde host te nemen, waar je je eigen domeinnaam kunt kiezen, alle ruimte en vrijheid voor je site hebt. 

b) betaalde hosting
De hostingproviders waar je gewoon moet betalen hebben meer faciliteiten en technologiën service. U kunt hier technologieën zoals CGI, ASP en ColdFusion MX gebruiken. U kunt ook databasetechnologieën gebruiken. Welke technologieën beschikbaar zijn, hangt van het type hosting af. Er is een onderscheid tussen Linux- en Windowshosting. Windows ondersteunt zowat alle technologieën, maar is doorgaans iets duurder. Linux geeft de beste ondersteuning voor PHP, MySQL, Perl en CGI. 
Belangrijk punt hier is dat het hier om betrouwbaardere, solide hosts gaat. Ze garanderen een zeer hoge continuïteit van je website d.m.v. superieure verbindingen met het Internet en bijvoorbeeld 24 uur backups.

Indien u kiest voor betaalde hosting kunt u weer kiezen uit de volgende manieren van hosting:

shared hosting
Hierbij worden meerdere (honderden) websites op dezelfde server geplaatst. Hierdoor is het mogelijk dat de ene website de andere doet vertragen of zelfs crashen.

virtual hosting
Hiermee kan één echte server meerdere virtuele servers huisvesten. Vanop afstand lijkt het alsof de virtuele server een echte alleenstaande server is.

dedicated server hosting
Bij dedicated server hosting huurt u zowel de serverplek (zoals bij co-locatie), als de server. De server is al geïnstalleerd met het gewenste besturingssysteem, de webserversoftware en eventueel een control panel. Ook zit het updaten van het systeem normaal gesproken bij de prijs in. De prijs wordt verder bepaald door de configuratie van de server, de hoeveelheid dataverkeer in het pakket en de verdere mate van service (bijvoorbeeld het laten maken van back-up's) die u wenst.

co-locatie hosting
Bij co-locatie huurt u ruimte in een serverrack in een serverpark, waarin u een 19 inch diepe server kunt aansluiten op de verbinding die de co-locatie aanbieder u levert. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de hoogte die u huurt (uitgedrukt in U, met 1 en 2U als meest voorkomende maat) en de hoeveelheid dataverkeer in het pakket. Ook speelt uiteraard de kwaliteit van het netwerk mee in de 
prijs.

gameserver hosting
Een gameserver is software dat een virtueel speelveld creëert waarop spelers via internet tegen of met elkaar kunnen spelen. 

De vraag die u uzelf moet stellen is: 
"Wat verwacht ik van de provider?"
Verwacht u dat uw website altijd bereikbaar is? 
Verwacht u goede (gratis) support? 
Ondersteuning van PHP/ASP, CGI/Perl en databases zodat u ook interactiviteit kan toevoegen aan uw website? Op de sites van de aanbieders staat dit altijd uitgebreid vermeld. Elk hosting en domeinregistratiebedijf heeft andere faciliteiten om uw wensen in te vullen. Bij sommige providers kunt u gebruik maken van een controlpanel.

Ook moet u van tevoren inschatten of u veel dataverkeer gaat verbruiken. Dataverkeer zijn alle datastromen van en naar uw webruimte. Als een bezoeker uw site bezoekt, worden de pagina's plus afbeeldingen geladen. Heb je veel bezoekers, dan wordt de pagina dus steeds opnieuw geladen en is er dus veel dataverkeer. Probeer je site dus zo compact mogelijk te houden. Heeft u teveel dataverkeer, dan 
moet u daarvoor extra bij gaan betalen.

Een eenvoudige website zonder grote bestanden met 50-100 bezoekers per dag, dan volstaat één tot twee GB per maand. Echter wanneer u met hetzelfde aantal bezoekers wel grote bestanden gaat hosten kan dit getal aanzienlijk oplopen. Aangeraden wordt in eerste instantie niet een te riant pakket te nemen, maar eerst 
even af te wachten hoeveel dataverkeer u daadwerkelijk nodig hebt. Upgraden van uw pakket kan immers altijd nog.

Denkt u veel ruimte nodig te gaan hebben voor uw website. Hoeveel informatie/tekst en afbeeldingen moeten erop komen? Wilt u gebruik gaan maken van extra features zoals een gastenboek of forum? Sommige websites vereisen bepaalde software voor databanken of voor scripts, en een bepaald besturingssysteem. 
Websites met Active Server Pages (ASP) vereisen gewoonlijk een server met een Microsoft Windows-server. De meeste providers bieden echter Linux-hosting. Een typische configuratie voor een Linux-server is het zogenaamde LAMP-platform, met Linux, Apache, MySQL, en PHP.

Is goedkope hosting ook goede hosting?
Als laatste is voor u waarschijnlijk van belang wat het een en ander gaat kosten. En natuurlijk geldt voor ook de hostingwereld; er bestaat goedkope hosting en wat duurdere hosting. Maar betekent goedkope hosting dan ook goed hosting?
De grotere bedrijven werken vaak met meer budget voor investeringen, denken vaak ook meer op langere termijn. Daardoor kunnen ze de prijzen vaak laag houden, ze hebben immers geen haast om veel geld te verdienen per verkocht pakket. Ze hebben liever grote omzet, zodat ze in een kort tijdsbestek een deel van de markt in handen hebben. Vanuit dat standpunt kun je begrijpen, dat er wellicht minder tijd aan een klant kan worden besteed. De wat kleinere en meestal duurdere bedrijven daarentegen kunnen in verhouding een vrij hoog bedrag voor hun diensten vragen. Daarvoor dienen ze wel de klant in de watten te leggen als het gaat om vlotte afhandeling en aandacht bij eventuele vragen. hier komt de persoonlijke band meer naar voren. Heb je speciale wensen, die je zelf niet kunt oplossen of regelen bij een groter, goedkoper bedrijf, dan is een direct contact met een (lokale) kleinere hoster misschien een beter idee.

Verborgen Kosten bij webhosting

 

 

 


 

 

© Copyright Celesta