Home     Domeinnamen     Hosting     Webpromotie     Webdesign     Praktische Links     Internet Providers

 

Waar vindt u een prima host voor uw domeinregistratie en  website?
Betekent een goedkope webhoster automatisch ook een goede hoster?
Op deze website vindt u alle antwoorden omtrent een prima host!

Google

Hostingbedrijven

Domein parkeren

Gratis Hosting

Betaald Hosting

Shared Hosting

Virtual Hosting

Dedicated Hosting

Co-located Hosting

Is goedkope hosting ook goede hosting?

Hoe maak ik een keus?


Primahoster

Celesta Design

CDWDesign

Nordicminds


>>>>meer webhosters

Planet Internet

Demon

XS4All

>>>>meer internet providers


Uw domein nog vrij?

 Verborgen kosten bij hosting


Wanneer je een hostingpakket gaat kiezen, krijg je meestal te maken met het basishostingbedrag. Hou er altijd rekening mee dat er nog een aantal (verborgen) kosten bij komen. Dit houdt in dat de webhost voor bepaald zaken extra kosten rekent. Die kosten komen dan weer bij de vaste maand- of jaarprijs van het hostingpakket. 

Deze kosten kunnen onde andere bestaan uit setup kosten (opstartkosten), registratiekosten voor de domeinnaam, verhuiskosten van een bestaand domein, prijs voor extra dataverkeer, kosten die betrekking tot extra faciliteiten voor uw website.


Setup kosten 
Setup-  of opstartkosten, zijn (meestal) éénmalige kosten die de webhost rekent voor het activeren en installeren van het webhostingpakket. Wat er precies onder de opstartkosten valt, hangt af van het soort webhosting. Meestal betreft het het aanmaken van emailaccounts, de feitelijke hostruimte en de koppeling van domeinnaam met de webruimteNiet alle webhosts rekenen opstartkosten. Kijk vooraf hoe het bij uw webhost geregeld is. De opstartkosten zijn meestal relatief laag, maar u moet ze eenmalig voldoen en deze worden derhalve als extra kosten berekend naast het maand- of jaarbedrag van het webhostingpakketDe opstartkosten dienen te worden meegenomen in de algehele beslissing over de uiteindelijke webhost.

Registratiekosten voor de domeinnaam
Als u aan het zoeken bent naar een passend hostingpakket, controleer dan goed of er ook een domeinnaam bijgeleverd wordt. Vaak wordt er geadverteerd met hostingpakketten exclusief een domeinnaam. 
De kosten van de registratie van de domeinnaam komen er in dat geval dus nog bij. Bovendien worden er ook verschillende tarieven gerekend voor verschillende extensies. Een extensie anders dan een .nl kost altijd meer.

Extra dataverkeer
Bij een heleboel webhosts wordt heel hard geroepen dat het dataverkeer bij hun "onbeperkt" zal zijn. Dit is echter niet het geval; hier wordt gebruik gemaakt van Fair Use Policy (F.U.P.). Dit betekent dat er uit wordt gegaan van een gemiddeld verbruik van het dataverkeer. Bovendien stelt een goede webhost een duidelijke limiet aan het dataverkeer dat per maand verbruikt mag worden.
Als je boven deze limiet uitkomt, gaat u extra kosten bijbetalen. U kunt dan gaan kiezen om een duurder pakket te nemen met meer dataverkeer of u betaald gewoon het extra bedrag. Check goed na bij de betreffende webhost hoeveel er bijbetaald moet worden per gigabyte extra dataverkeer want bij iedere hoster is dit anders.

Kosten van overige faciliteiten
Als er na verloop van tijd meer bezoekes op je website gaan komen of je voegt er meer informatie en afbeeldingen aan toe, kan het handig zijn om van bepaalde faciliteiten gebruik te gaan maken. Bijvoorbeeld  (MySQL) databases, scripting (PHP, CGI, etc.), extra webruimte of extra e-mailadressen. 
Ook hier geldt weer dat de webhoster een extra bedrag rekent voor een uitbreiding of u kunt uw hostingpakket upgraden. Dit betekent uitbreiding van alle faciliteiten tegen een hoger bedrag. 

 

 


 

 

© Copyright Celesta